Landelijk Pepingen – realisaties

Overzicht

Pepings erfgoed

Overal in onze mooie gemeente vinden we sporen terug van een rijk verleden. Dat maakt ons uniek. Samen met u wil LVB deze troeven koesteren en veilig stellen voor de toekomst. We zijn bijzonder trots op de grote inspanningen die geleverd werden om het Pepingse erfgoedpatrimonium uit te breiden, te restaureren en open te stellen voor publiek. Daarvoor namen we ook een actieve rol op binnen Zender (de Cultuurregio Pajottenland en Zennevallei), de Intergemeentelijke Onroerende Erfgoeddienst en de Regiobib.

Ga over de afbeeldingen voor meer info.

Duurzaam Pepingen

Onze landelijke gemeente zette grote stappen vooruit op vlak van milieu en klimaat, in samenwerking en in evenwicht met onze landbouwers. We krikken de waterzuiveringsgraad gevoelig op en verduurzamen het gemeentelijke patrimonium en wagenpark. Duurzaamheid is ook de rode draad in alle bouw- en financiële plannen voor de renovatie en uitbreiding van het gemeentehuis, de bibliotheek, de kinderopvang i.s.m. Infano en de nieuwe betaalbare woningen in onze gemeente.

Ga over de afbeeldingen voor meer info.

Pepingen vergroent

In onze gemeente plannen en planten we voor de toekomst. We zorgden voor een leefbaar evenwicht tussen wonen, ondernemen, landbouw, natuur en open ruimte. Het behoud van de landelijkheid in onze gemeente staat voorop.

Ga over de afbeeldingen voor meer info.

Groepsaankopen fruitbomen en streekeigen groen
+ Elk Pepings gezin één gratis boom
Meer dan 2.300 bomen en struiken!

Diervriendelijke gemeente

Pepingen is al sinds 2013 met trots een ‘Diervriendelijke Gemeente’. Als burgers en als delen we een groot hart voor dieren met onze dorpsgenoten. Daarom engageert de gemeente zich om dierenwelzijn op te nemen in het algemene beleid.

Ontdek onze andere realisaties

Pepingen dorp voor iedereen – realisaties

(Verkeers) veiligheid – realisaties

Landbouw & ondernemerschap – realisaties

Landelijk Pepingen – realisaties

Verenigd Pepingen – realisaties

Open Bestuur – realisaties

Volg ons op