Pepingen dorp voor iedereen – realisaties

Overzicht

Pepingen zorgt

Voor LVB is het belangrijk dat elke inwoner zich goed kan voelen in Pepingen en zich in alle vrijheid kan ontplooien, ongeacht de persoonlijke situatie. Het welzijnsbeleid zet in op hechte buurten, verbinding en nabije hulp. Via project Zorgzame Buurten werkten we met o.a. woonzorgcentra Mater Dei en Henri Vander Stokken, Huize Terloo en Groep Intro aan een sterkere gemeenschap en zorg voor kwetsbare groepen. Via Hoplr bieden al 365 inwoners actief hulp aan elkaar. We blijven ijveren voor betaalbaar en kwaliteitsvol wonen in Pepingen, zodat jonge en kleine gezinnen, singles en iedereen met een band met Pepingen de kans krijgt om hier op te bloeien. We werkten en blijven werken aan een inclusief en warm Pepingen.

Ga over de afbeeldingen voor meer info.

Plus nóg meer realisaties zoals:

  • Subsidies voor duurzame renovaties bij gezinnen met laag inkomen of alleenstaanden in samenwerking met Woonwinkel Pajottenland en de Provincie Vlaams-Brabant
  • Gezondheidsbevordering en ziektepreventie via charter Gezonde Gemeente
  • Toetreding tot nieuwe woonmaatschappij Woonpunt Zennevallei
  • Elke Pepingenaar heeft recht op 8 gratis sessies bij eerstelijnspsycholoog
  • Actief vrijwilligersbeleid voor meer dan 100 vrijwilligers
  • Voorbereiding lokaal dienstencentrum met antennepunten in elke deelgemeente

Warmhartig Pepingen

In Pepingen geven we om elkaar. Tijdens de coronaperiode zetten we ons beste beentje voor met preventie, de snelle verdeling van mondmaskers, financiële coronasteun en de vlotte samenwerking met het tijdelijke vaccinatiecentrum in Halle en de eerstelijnszones. In een mum van tijd werden maatregelen genomen en gecommuniceerd om onze bevolking maximaal te beschermen.


LVB garandeerde hoogkwalitatieve en goed onderhouden AED-toestellen in elke deelgemeente. Tijdens de energiecrisis gaven we onze burgers via infosessies en het gemeenteblad tips mee voor energiebesparing, duurzame renovaties, subsidies allerhande.

 

Tijdens de Oekraïnecrisis coördineerde onze sociale dienst opvang, hulpacties, taallessen en integratie voor twintig vluchtelingen. Ook voor Pepingenaren in nood na brand of overstroming, sprong de gemeente in de bres en coördineerde materiële en financiële burenhulp.

Ga over de afbeeldingen voor meer info.

Senioren in Pepingen

Pepingen is een actieve seniorengemeente. Een goede omkadering en een goed contact met de buurt en het verenigingsleven werpen een dam op tegen vereenzaming en maken dat men langer comfortabel thuis kan blijven wonen. Er wordt sterk ingezet op de band met de buurt voor de 38% van de Pepingenaren die een mantelzorgfunctie opnemen en 20% zorgbehoevende Pepingenaren.

Ga over de afbeeldingen voor meer info.

Plus nóg meer realisaties zoals:

  • Actieve samenwerking met WZC’s Vander Stokken en Mater Dei voor Zorgzame Buurten
  • Mogelijk maken van nieuwbouw WZC Mater Dei
  • Aantrekken investeringen in serviceflats zoals residentie Hoesnaek en Paloken
  • Minder Mobielencentrale draait op volle toeren
  • LVB garandeert minstens één bankautomaat in Pepingen – locatie wordt nu bepaald in overleg met Batopin

Jeugd in Pepingen

Onze jongeren en jeugdverenigingen verdienen fijne speelplekken.

LVB – Lijst van de Burger zette een aanzienlijke uitbreiding en opwaardering van openbare speelplekken in gang. In nauw overleg met onze jeugdverenigingen werd er voor het eerst sinds lang opnieuw budget voorzien en subsidies aangetrokken voor degelijke, veilige en goed uitgeruste lokalen.

Ook nieuwe opties en haalbare alternatieve locaties worden met een open geest geëvalueerd.

Ga over de afbeeldingen voor meer info.

Ontdek onze andere realisaties

Pepingen dorp voor iedereen – realisaties

(Verkeers) veiligheid – realisaties

Landbouw & ondernemerschap – realisaties

Landelijk Pepingen – realisaties

Verenigd Pepingen – realisaties

Open Bestuur – realisaties

Volg ons op